Online afspraak maken

Zoeken in Patiënteninformatie

Bakker:
0546 - 825 193

Kuipers:
0546 - 812 068

Spoed

Hospitaalweg 2
7607 TW Almelo

Implantologie

Een implantoloog vervangt ��n of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.

Tandtechniek

Het tandtechnische laboratorium in ons centrum vervaardigt protheses, kroon-en brugwerk, beugels, frames etc.

Mondverzorging

Wie zijn gebit gezond wil houden, zal daar iets voor moeten doen. In de eerste plaats is het belangrijk dat het gebit goed schoon wordt gehouden, met name na de maaltijden.


ZoekresultatenSluiten

U bevindt zich hier

Patiënteninformatie > Reconstructieve tandheelkunde

Reconstructieve tandheelkunde

We spreken over reconstructieve tandheelkunde wanneer delen van het gebit verloren zijn gegaan en weer worden hersteld. Er kunnen bijvoorbeeld tanden zijn afgesleten door knarsen of nagelbijten, of er kan tandweefsel verloren zijn gegaan door cariës of ontstekingen. Ook andere vormen van slijtage zijn natuurlijk mogelijk. Door deze slijtage kunnen klachten ontstaan zoals pijn aan het gebit, of niet goed meer kunnen kauwen.

Recontructieve tandheelkunde heeft als einddoel het weer esthetisch mooi maken van het gebit, maar vooral het gebit weer de volle functionaliteit teruggeven.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een consult met Mieke Kuipers of Peter Roelfsema als u denkt dat uw gebit toe is aan een reconstructie. 0546-812068