Online afspraak maken

Zoeken in Patiënteninformatie

Bakker:
0546 - 825 193

Kuipers:
0546 - 812 068

Spoed

Hospitaalweg 2
7607 TW Almelo

Implantologie

Een implantoloog vervangt ��n of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.

Tandtechniek

Het tandtechnische laboratorium in ons centrum vervaardigt protheses, kroon-en brugwerk, beugels, frames etc.

Mondverzorging

Wie zijn gebit gezond wil houden, zal daar iets voor moeten doen. In de eerste plaats is het belangrijk dat het gebit goed schoon wordt gehouden, met name na de maaltijden.


ZoekresultatenSluiten

Mondhygieniste

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.Een groot aantal mondhygiënisten zijn in dienst van een tandarts, maar mondhygiënisten kunnen ook werkzaam zijn in een eigen praktijk (vrijgevestigd). Patiënten kunnen zich rechtstreeks bij de mondhygiënst melden als ze hulp nodig hebben bij het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist kan dan bijvoorbeeld advies geven over te nemen mondhygiënemaatregelen als rageren, flossen en poetsen.

Bron:NMT

In onze praktijk zien wij de behandelingen bij de mondhygiënist als VIP-behandelingen. VIP staat in dit geval voor Verzorging, Instructie en Preventie. U kunt een VIP behandeling combineren met de halfjaarlijkse periodieke controle bij de tandarts. Wanneer u een tandartsverzekering heeft zal de VIP behandeling grotendeels vergoed worden.

Terug naar Mondverzorging | Terug naar het overzicht